Dit is alweer het 20e seizoen van de de Jan Rijk Jeugd Tour! In de Jan Rijk Jeugd Tour wordt er in teamverband gespeeld op golfbanen in de omgeving. Jullie maken kennis met jongeren van andere verenigingen en doen jullie ervaring op op andere golfbanen. Daarnaast hoopt de Tourorganisatie dat jullie actieve golfers worden en blijven. De Tour is opgezet voor jeugdgolfers tot en met het jaar waarin ze 18 worden met minimaal Baanpermissie en maximaal HCP 12. Jullie hoeven niet elke wedstrijd mee te doen. Sommige spelers doen één keer per seizoen mee, andere spelen bijna alle wedstrijden. Elke speeldag zorgt de organiserende vereniging voor een prijsuitreiking. Zo is elke wedstrijd een evenement op zich, maar de uitslagen tellen wel mee voor het eindklassement.

Individueel of Team?
Bij elke wedstrijd is er zowel een uitslag individueel als voor het team. Voor de individuele uitslag wordt gespeeld in 3 categorieën: HCP-laag, HCP-hoog en Baanpermissie.

Oh ja, wie is Jan Rijk?
Heel simpel. Jan Rijk stelde een mooie wisselbokaal ter beschikking. Deze bokaal schijnt ooit op de Europese Tour te hebben gecirculeerd als prijs. De “Jan Rijk bokaal” is de wisselbeker voor verenigingen.

Het logo
Het logo van de Jan Rijk Jeugd Tour symboliseert de zich ontwikkelende golfer. Maar je kunt er ook de golfswing in zien, of de tour langs de deelnemende verenigingen.